Loading...

Întrebări frecvente

- Cât costă o fotografie?

Fotografiile de la competițiile de juniori (licență personală de juniori) costă 10 lei/foto, iar fotografiile de la competițiile de seniori (licență personală de seniori) costă 15 lei/foto.

- Cum comand? Cum plătesc?

Fotografiile se pot comanda fie prin intermediul siteului (este necesar crearea unui cont, https://ioon.ro/members/signup.php, pentru a putea trimite comanda fotografiilor dorite) sau printr-un email la adesa de contact în care să specificați ce fotografii doriți să cumpărați (puteți menționa numele fotografiilor, ex. 20220212_IMG_461331, sau id-ul acestora, ex. ID : 14300).

În scurt timp după finalizarea comenzii, veți primi pe adresa de email un link de plată (prin intermediul platformei Mobilpay / Netopia, https://netopia-payments.com) cu valoarea totală a fotografiilor.

După confirmarea plății de către procesator (poate dura câteva minte), veți primi pe adresa de email factura corespunzătoare comenzii și veți putea descărca fotografiile din secțiunea ”Comenzi” a profilului dumneavoastră (https://ioon.ro/members/profile_home.php). Dacă ați optat pentru comanda prin email, atunci odată cu factura veți primi și fotografiile comandate.

Orarul  de procesare al comenzilor este zilnic între 08.00 și 22.00. Dacă întâmpinați probleme cu înregistrarea, comanda sau modalitatea de plată, vă rog să mă contactați folosind fie adresa de email (contact @ioon.ro), fie numărul de telefon, 0724076890 (whatsapp).

- Pot să  cumpăr  o fotografie pentru a o folosi  pe Facebook/Insta/blogul personal?

Imaginile cu licență de uz personal (de tip royalty-free) pot fi folosite pe timp nelimitat pentru întrebuințări multiple cu caracter necomercial, precum:

- Pot să preiau o fotografie de pe site?

Fotografiile de pe site nu pot fi preluate dacă în prealabil nu au fost achiziționate, chiar dacă imaginile preluate au filigran (watermark). Fotografiile sunt încadrate la categoria opere de artă, iar reproducerea lor se poate face doar în anumite condiții.

- Cum pot să obțin o fotografie fără acel logo? Se poate micșora acel logo?

Imaginile vor fi fără filigran (watermark) se pot obține doar prin comandă, fie direct de pe site, fie printr-un email la adresa de contact.

- Pot să printez o fotografie cumpărată?

Înainte de a cumpăra o fotografie pentru a fi printată, vă rugăm să verificați dimensiunea acesteia de pe pagina respectivei fotografii. Câmpul ” Dimensiune originală” este exprimat ca Lățime (Width) x Înălțime (Heigth) în pixeli, la o rezoluție de 300 dpi. Spre exemplu, dimensiunea unui format A4 (vertical) este 2480 x 3508 pixeli.

- Vreau să folosesc o fotografie în scop editorial?

Pentru a folosi o fotografie în scop editorial vă rog să trimiteți un email la adresa de contact. Fiecare fotografie va costa 50 de lei și este vândută ca imagine cu licență de uz editorial.

Imaginile cu licenţă de uz editorial (de tip rights managed) pot fi folosite o singură dată, pentru ilustrarea articolelor din reviste sau ziare, în format tipărit sau online, ce au ca singur scop informarea publicului larg. În scopul clarificării, licența editorială se referă la acele subiecte de interes general, cu calitate de ştire şi exclude în mod expres utilizarea acestora în advertoriale (materiale în schimbul cărora Cumpărătorul primeşte o sumă de bani din partea unui sponsor sau a unei agenţii de publicitate).

- Am avut azi meci/concurs. Când vor fi publicate fotografiile?

De obicei, albumele sunt publicate în cel mult 24 de ore de la terminarea meciului/competiției.

- Cine ești?

Sunt Cătălin Ionescu, fotograf din Brașov specializat în competiții sportive. O să mă găsești la marginea terenului/traseului, indiferent de vreme, pentru a imortaliza acele momente speciale ale meciului/concursului. Dacă îți plac excursiile montane, te invit să arunci o privire proiectului meu de panorame virtuale din Carpați, http://www.carpati360.ro.